Περιγραφή
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά, κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές του ώς την ιδανική τροφή).
Υπάρχουν αναφορές στη βίβλο,για τη χρήση του κεχριού σε τύπο άζυμου ψωμιού. Το κεχρί είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6. Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο.