Ρύζι arborio 500gr

Ρύζι arborio

Ρύζι arborio 500gr

3,00

Διαθέσιμο

Κερδίζετε 3 Πόντους!
Κωδικός : ΒΙΟ152 Κατηγορία :

Περιγραφή

Το Αρμπόριο είναι ένα άσπρο, μικρόκκοκο ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές του Πιεμόντε και της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία. Το Αρμπόριο έχει ένα μαργαριταρένιο, στρογγυλό, παχουλό κόκκο, που αποτελεί τη βάση για το ρυζότο. Όπως και το Καρναρόλι, είναι ένα ρύζι ιδανικό για ρυζότο, που χαρακτηρίζεται από υψηλή απορροφητικότητα και μια σφιχτή, αλλά «κολλώδη» υφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ιδανικά για την παρασκευή ενός νοτισμένου, ελαφρώς κολλώδους ρυζότο, στο οποίο οι κόκκοι διατηρούν την ιδιαίτερη τους ταυτότητα. 
Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι η υψηλότερη από το κανονικό ποσότητα διαλυτού αμύλου, που εκλύεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το άμυλο είναι αυτό που κάνει το ρυζότο κρεμώδες. Το πιάτο ρυζότο δεν αναφέρεται μόνο στο ρύζι, αλλά και στην ιδιαίτερη τεχνική μαγειρέματος του ρυζιού. Το Αρμπόριο χρειάζεται 18 λεπτά για να μαγειρευτεί. Είναι έτοιμο όταν είναι al dente, μαλακό εξωτερικά και σφιχτό στο κέντρο.

Πληροφορίες

Βάρος 500 g
Εταιρεία

Βιο-Υγεία

Χώρα

ΙΤΑ

Ρύζι arborio
You're viewing: Ρύζι arborio 500gr 3,00
Προσθήκη στο καλάθι